Bărbatul care a atacat un militar la Constanța și i-a furat arma nu a fost încă găsit. Au fost instituite 93 de filtre

21 martie 2022, 07:23

Un număr de 93 de filtre, în cinci judeţe ale ţării, au fost constituite în ultimele zile, după incidentul de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat, când un militar care era de pază a fost atacat şi a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.

Efectivele MAI acţionează în Constanţa şi judeţele învecinate şi nu este exclusă nicio ipoteză în acest caz.

De asemenea, au fost deschise două dosare penale, unul la Constanţa şi celălalt la Parchetul Militar Bucureşti, în acest caz.

Este verificată inclusiv ipoteza ca militarul să fi pierdut arma din neglijență și să fi inventat atacul.

Sâmbătă seară, puţin după ora 20, individul care avea pe cap o cagulă și era înarmat cu un cuțit a intrat în unitatea militară din Mamaia Sat. L-a atacat pe militarul de 36 de ani care patrula, i-a furat arma și un încărcător, apoi a dispărut. Militarul a anunțat imediat comandatul unității.

Constantin Spânu -purtătorul de cuvânt al MAPN- A aplicat procedurile legale. A opus rezistenţă în confruntarea corp la corp cu agresorul, pentru că s-a ajuns la confruntare corp la corp, dar, din păcate, a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcator cu 30 de cartuşe.

În confruntare, militarul a fost rănit la mână și a primit îngrijiri de la sanitarul din unitate. Comandanții au alertat Parchetul Militar Constanța și Poliția.

Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa: Polițiștii constănțeni au fost sesizați prin 112 că o persona ar fi deposedat prin violență, un militar din din mamaia sat, de arma din dotare și un încărcător.

Polițiștii au organizat filtre în tot județul Constanta și au oprit toate mașinile din trafic.

După incident, a fost întărită paza la toate unitățile militare, la sediul Inspectoratului general al Poliției și la Consulatul General al Federaţiei Ruse din Constanța.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă