Bărbatul care a agresat sexual doi copii într-un lift din Capitală este agent de poliție și a fost reținut

8 ianuarie 2018, 10:27

Eugen Stan, agent la Rutieră, a fost scos în cătușe din sediul Poliției Capitalei, după aproape 10 ore de audieri.

Aproape patru zile anchetatorii l-au căutat prin Capitală pe bărbatul acuzat că i-a agresat în lift pe cei doi copii. Suspectul a fost recunoscut de colegi, în imaginile făcute publice. El lucrează din vara anului 2010 la Brigada Rutieră, unde s-a transferat de la Jandarmeria Capitalei. Azi-dimineață, a mers liniștit la muncă, fără să știe că mai mulți colegi l-au recunoscut la televizor și au anunțat anchetatorii.

A fost reținut pentru două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

ACTUALIZARE 23.20 Agentul suspect de pedofilie a recunoscut toate faptele, inclusiv că a comis un viol în anul 2012. Este audiat în continuare la Poliţia Capitalei.

ACTUALIZARE 21.30 Agentul de poliție va fi audiat în această noapte și pentru un caz din 2012, când ar fi fost acuzat că a violat o minoră.

ACTUALIZARE 18:50 La Măgurele, la locuința suspectului de pedofilie, au avut loc percheziții. Polițiștii au adunat probe, au ridicat un calculator și medii de stocare. Sunt verificate toate dosarele similare cu autor necunoscut pentru a se vedea dacă agentul a fost implicat și în alte cazuri. La ieșirea din locuință, agentul, flancat de luptători ai trupelor speciale, a fost huiduit de zeci de oameni. A fost dus apoi în arestul Poliției Capitalei.

ACTUALIZARE 18:25 Agentul suspectat de agresiune sexuală asupra a doi copii a obținut calificativele „bun” și „foarte bun” de când este la Brigada de Poliție Rutieră București, din 2010, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan. Ultima evaluare psihologică a suspectului a avut loc în 2014 iar următoarea era programată pentru 2019.

ACTUALIZARE 17.00 La ieșirea de la audierile de la Poliția Capitalei, suspectul nu a făcut declarații.

ACTUALIZARE 16.40 Bărbatul care a abuzat doi copii într-un lift din Capitală, agent de poliție, a fost reținut pentru 24 de ore. Urmează să fie sesizat judecătorul pentru arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

„Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inclusiv cu privire la eventuala implicare a persoanei în cauză în fapte similare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

ACTUALIZARE 14.00: Mama celor doi copii agresați a venit la Poliția Capitalei. Femeia le-a povestit jurnaliștilor că cel mai afectat de incident este băiatul lor, în vârstă de 9 ani, care și-ar fi dorit să poată opri agresiunea petrecută în ziua de 5 ianuarie.

„Mi-a spus că dacă avea o putere în momentul acela, când a ridicat-o pe balustradă, pe geam, simţea că n-are putere să-l lovească, să-i facă ceva s-o apere pe fată. Băiatul e conştient de ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat mama. Femeia a adăugat că cei doi copii vor merge la consiliere psihologică.

”Copiii nu mai au acces la televizor, copiii sunt bine deocamdată, băiatul a rămas traumatizat şi încă este traumatizat, nu vrea să iasă afară, nu vrea să facă nimic, vrea doar să stea în casă. Vom merge la Protecţia Copilului pentru consiliere psihologică începând de mâine. Comportament schimbat văd doar la băiat, este mai timid, mai fricos, nu s-a închis în cameră, în casă ne zice mereu să îl închidem, să fie sigur că am închis uşa de două ori cu cheia”, a mai spus mama copiilor.

ACTUALIZARE 11.30: ”Am sunat părinții, le-am spus că am văzut la televizor că a fost prins. Am fugit repede încoace. E cu atât mai rău că este polițist. Ar merita o pedeapsă mult mai mare și când cineva se face polițist să fie verificat mult mai bine”, a spus nașa fetiței agresate.

ACTUALIZARE 11.27: ”Haideți să scoatem și o parte pozitivă: colegii. Ei au fost cei care au anunțat. Informația a venit de la colegii lui de la Birgada Rutieră, care au mers direct la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitale, care se ocupă de acest caz. Sigur că e o problemă. M-a lăsat interzis. Nu credeam că se poate întâmpla așa ceva. Foarte tranșant: este vinovat și să meargă la închisoare”, a spus la TVR, Dumitru Coarnă, liderul sindicatului poliţiştilor.

ACTUALIZARE 11.10: Suspectul de pedofilie audiat la Poliţia Capitalei în cazul celor doi minori este agent de poliţie la Brigada Rutieră, informează luni Biroul de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB). Poliţiştii au prins luni un bărbat de 45 de ani, suspect în cazul agresiunii sexuale din 5 ianuarie asupra celor doi minori.

„La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se află un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuală din 5 ianuarie 2018 – un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi procedurale prevăzute de Codul de procedură penală”, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Suspectul este polițist la Rutieră din anul 2010. Înainte de a lucra aici, a fost jandarm. El este divorțat, are doi copii, dintre care o fată de 22 de ani.

ACTUALIZARE 10.50: Poliţiştii au prins luni un bărbat de 45 de ani, suspect în cazul agresiunii sexuale din 5 ianuarie asupra celor doi minori.

„La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se află un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuală din 5 ianuarie 2018 – un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi procedurale prevăzute de Codul de procedură penală”, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Agresiunea s-a întâmplat vineri dimineață într-un cartier foarte aglomerat din Capitală, Drumul Taberei într-un bloc care se află la câțiva metri de unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Capitală, 1 Mai.

Cei doi frați mergeau vineri dimineață la nașa lor, iar în momentul în care au intrat în lift, odată cu ei a intrat și suspectul. Bărbatul a mers împreună cu ei până la etajul 8, apoi a coborât cu ei până la etajul 4, în acest timp i-a sărutat și pipăit. Când copiii au reușit să scape și au ajuns acasă, băiatul, care are 9 ani, le-a spus părinților ce li s-a întâmplat. Aceștia au sunat la 112, apoi au fost la secția de poliție, unde au depus o plângere.

Timp de patru zile, sute de polițiști l-au căutat pe bărbatul care ar fi agresat sexual doi frați minori în liftul unui bloc din Capitală. Au fost audiate mai multe persoane, iar anchetatorii au descoperit imagini noi în care apare agresorul, surprinse de camerele de supraveghere instalate la blocurile din vecinătate. Oamenii din cartier sunt îngroziți.

Peste 300 de polițiști au verificat 50 de străzi și 200 de blocuri din București ca dea de urma agresorului.  Au stat de vorbă cu oamenii în speranța că vor obține mai multe informații. Și mama copiilor a început propriile căutări pentru că nu își mai găsea liniștea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite