Bărbatul bănuit că l-a omorât pe pădurarul Liviu Pop a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

11 august 2020, 13:32

ACTUALIZARE Tribunalul Bucureşti a decis ca bărbatul, bănuit că l-a omorât pe pădurarul Liviu Pop, când încerca să-l împiedice să fure lemne, să fie arestat preventiv.

În data de 16 octombrie a anului trecut, se afla noaptea în Pădurea Rogozului din Valea Hotarului, situată în rază orașului Târgu Lăpuș din județul Maramureș. Fura lemne când a fost prins în flagrant de pădurarul Liviu Pop, care lucra la Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț.

Pădurarul plecase de acasă cu maşina personală, după ce a primit un telefon în care i se spunea că trei persoane au fost văzute la furat de lemne. Pentru a scăpa, inculpatul i-a luat arma pădurarului și l-a împușcat mortal.

După aproape 10 luni de cercetări, procurorii l-au reținut pe suspect, iar astăzi a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Romsilva trage un semnal de alarmă că mai mulți angajați sunt în pericol. De la începutul acestui an, 7 pădurari au căzut victime ale unor agresiuni. Pădurarul Liviu Pop avea 30 de ani, era căsătorit şi avea trei copii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite