Bărbat mort în apropiere de Bâlea Lac. Operațiune dificilă și de durată pentru salvarea a doi alpiniști răniți. O tânără a alunecat 200 de metri, iar prietenul ei s-a aruncat să o prindă

3 ianuarie 2022, 07:29

Accidentul mortal s-a petrecut în zona Şaua Caprei, unde victima, un bărbat din Cluj, în vârstă de 61 de ani, a alunecat și a căzut aproximativ 450 metri, până aproape de Bâlea Lac.

Fiul victimei a reușit să coboare singur, iar un alt bărbat din grup a fost salvat de o echipă Salvamont Sibiu.

Victima ar fi avut o șansă dacă ar fi purtat echipament complet, susțin salvamontiștii. Ei avertizează că, în această perioadă, muntele este neiertător cu alpiniștii fără experiență.

La un pas de tragedie au fost şi alți 4 alpiniști cu experiență care coborau de pe Vârful Galbenele. Într-un moment de neatenție, o femeie din grup s-a împiedicat și a căzut.

Prietenul ei a reușit să o prindă și i-a încetinit alunecarea, dar s-a rănit și el.

Femeia a suferit traumatisme la picioare, iar prietenul ei are mai multe leziuni, însă ambii sunt în afara pericolului.

Turiștii au fost salvați după o intervenție de 9 ore a unei echipe formate din 15 salvamontiști.

Mulți turiști sunt induși în eroare de vremea frumoasă de la poalele munților, însă pe crestele înzăpezite, pericolul pândește la orice pas.

În ultimele 24 de ore, Dispeceratul Național Salvamont a primit 73 de apeluri de urgență, iar echipele de intervenție au salvat de pe munte 79 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite