Un bărbat grav rănit de urs în județul Brașov a fost dus de urgență cu elicopterul la Spitalul din Tîrgu Mureș

7 septembrie 2020, 15:04

Atacul a avut loc dimineața, în localitatea brașoveană Teliu. Bărbatul era în lanul de porumb, când s-a trezit față în față cu ursul. A reușit să scape cu greu din ghearele sălbăticiunii și, cu ultimile puteri, s-a dus să ceară ajutor. A ajuns până la un drum național unde a fost observat de o patrulă a poliției rutiere.

Ajunși la fața locului, echipajul de jandarmi și cel al SMURD, au constatat că este vorba despre un bărbat care era întins pe iarbă, putea comunica, dar era grav rănit.

„La fața locului erau prezenți și colegii de la Poliție. În timp ce echipajul SMURD îi acorda bărbatului primul ajutor, jandarmii au luat măsura delimitării zonei unde urma să aterizeze un elicopter pentru a-l transporta pe acesta la spital. Totodata, s-a transmis un mesaj de informare a populatiei din zona respectivă prin sistemul RO-ALERT. Ulterior, victima a fost transportata cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență Tg Mureș”, arată IJJ Brașov.

Localnicii din satul Stupinii Prejmerului unde a avut loc atacul spun că urși vin frecvent în zonă, atrași în special de stupii de miere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă