Un bărbat a ajuns în stare foarte gravă la spital, direct pe masa de operație, după ce a fost atacat de un urs. Medicii din Buzău i-au salvat viața

Bărbat atacat de urs
Bărbat atacat de urs
11 septembrie 2022, 12:48

Victima, în vârsta de 53 de ani, venea spre casã, după ce fusese în vizită la părinţi, când mai avea 200 de metri până în localitate, a fost atacat de urs. A zărit animalul, dar din cauza întunericului nu a realizat adevăratul pericol. Atacul a fost fulgerător.

A fost urcat în mașină și transportat către o Ambulanță, care a fost trimisă să îl preia. Rănitul a fost transportat la Spitalul din Brașov și dus direct pe masa de operaţie.

Un localinic povestește: ”El a zis că este vacă, a crezut că este un animal, că era pe drum. A crezut că trece pe lângă el. S-a trezit pe el. Nu a avut omul nimic în mână. Şi când am ajuns acolo, era muşcat la un picior, la o mână.”

Medicul specialist de la Chirurgie plastică Claudiu Corâiu ne-a declarat: „Pacientul a fost supus intervenției chirurgicale de urgență, sub anestezie generală, în echipă multidisciplinară (chirurgie plastică + chirurgie vasculară). Acesta a fost stabilizat, leziunile vasculare au fost rezolvate, țesuturile devitalizate și posibil contaminate au fost îndepărtate. Momentan este stabil hemodinamic și respirator. În zilele următoare, acesta va mai fi supus altor intervențîi chirurgicale.”

Starea pacientului rămâne însă gravă, iar prognosticul rezervat, pe termen scurt.

În zona de munte a județului Buzău urșii dau frecvant târcoale gospodăriilor. Localnicii sunt îngroziți.

Un localnic din Gura Teghii, Vasile Podosu, spune: ”Mă tem, că eu trăiesc din asta, din ciuperci. Eu sunt numai în pădure mereu. Nu credeam să văd aşa ceva, în sat. N-au mâncare, vin la mere, la pere, pe plantaţiile oamenilor.”

Asociația județeană a vânătorilor Buzău a solicitat ministerului mediului derogare pentru împușcarea a doi urși care au atacat comunitățile din zona de munte. Cererea a fost respinsă.

”În ultima lună am tras semnale de alarmă pe toate căile posibile, privind gravitatea acestui fenomen. 00.07 Dacă de la Ministerul Mediului nu ni se aprobă o extragere prin împuşcare, prin vânătoare, de exemplare dominante, aceste atacuri vor continuă şi vor deveni din ce în ce mai periculoase pentru oameni”, susține Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău.

Potrivit legii ursul este specie ocrotită iar intervențiile se realizează etapizat: tranchilizarea, relocarea și în ultima fază împușcarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite