VIDEO TELEJURNAL

Baraj de gunoaie. Deşeurile aruncate de localnici ar putea distruge un pod de pe Olt

Peisaj dezolant la podul peste Olt dintre localităţile braşovene Comana şi Crihalma. În zonă s-a format un adevărat baraj de resturi menajere, crengi şi pet-uri. Sunt în pericol podul şi drumul judeţean din zonă. De vină sunt localnicii din amonte care aruncă cu inconştienţă gunoaiele direct în râu sau în afluenţii lui. Autorităţile judeţului Braşov au format o comisie de urgenţă care să găsească soluţii de rezolvare rapidă a problemei.

10 Martie 2017, 15:40 (actualizat 10 Martie 2017, 15:41) Știrile TVR |
Baraje de gunoaie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În albia Oltului dintre localităţile Comana şi Crihalma găseşti absolut orice: tone de pet-uri,  cutii de conserve, capace de wc, cadavre de animale şi chiar frigidere. Barajul de resturi a colmatat picioarele podului din zonă şi riscă să provoace o catastrofă. Localnicii spun că aşa se întâmplă în fiecare primăvară, după ce se topesc zăpezile.

Sătenii din Comana dau vina pe locuitorii din amonte, care folosesc albia râului drept groapă de gunoi.

Autorităţile judeţene au constituit o celulă de criză. Comisarii Gărzii de Mediu cer autorităţilor să înceapă salubrizarea cursurilor de apă şi ameninţă că vor aplica amenzi de zeci de mii de lei.

În judeţul Braşov mai există alte 5 poduri de lemn care prezintă aceleaşi riscuri din cauza gabaritului mic pe care îl pot suporta.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI