Banii europeni, şansă şi responsabilitate. Comisarul european Corina Crețu a fost gazda unei dezbateri Euronews

Încercarea de a reduce decalajele dintre țările membre este una dintre cele mai complicate provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană. Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a fost gazda unei dezbateri pe acest subiect, la postul de televiziune Euronews.

24 Martie 2018, 20:54 (actualizat 24 Martie 2018, 20:54) Știrile TVR |
Banii europeni, șansă și responsabilitate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În 1988, când țărilor bogate fondatoare ale Uniunii Europene li se alăturaseră deja și altele, precum Grecia, Spania și Portugalia, a devenit evident că unele state membre au nevoie de ajutor. Așa s-a născut politica de coeziune, un plan amplu, bazat pe fonduri și strategii, menit să reducă decalajele dintre țările Uniunii.

Într-o dezbatere la postul Euronews, comisarul Corina Crețu a explicat că beneficiile sunt evidente: mai multe locuri de muncă și un nivel de trai mai bun.

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu: Trebuie să ne modernizăm, să fim mai flexibili, să fim capabili să răspundem şocurilor şi crizelor care pot surveni în orice moment, dar trebuie şi să păstrăm ce am făcut bun până acum. Mesajul este că acum avem nevoie de coeziune mai mult ca niciodată, dat fiind acest context impredictibil.

Un exemplu de succes al utilizării fondurilor europene este Portugalia.

Prim-ministrul Portugaliei, Antonio Costa: Politica de coeziune a fost fundamentală pentru transformarea Portugaliei într-o ţară mai dezvoltată şi mai omogenă.

La Bruxelles se pregăteste acum bugetul multianual care va intra în vigoare în 2020.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: Noul buget trebuie să fie unul ambiţios, flexibil şi direcţionat spre acele zone în care fondurile europene să fie cât mai eficiente. Trebuie să decidem dacă le menţinem pentru toate ţările şi regiunile sau dacă le concentrăm spre regiunile mai puţin dezvoltate.

Dezbaterea despre fondurile europene și solidaritatea în Uniunea Europeană va fi difuzată de astăzi, timp de patru zile, pe canalul Euronews.

Alături de comisarul Corina Crețu au mai fost prezenți președintele Parlamentului European, premierul Portugaliei și foști comisari europeni.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 26°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 23°C 20°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 22°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI