Bani pentru primari. Guvernul a alocat 400 de milioane de lei pentru plățile din Programul Național de Dezvoltare

28 octombrie 2019, 13:56

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea PNDL.

Suma reprezintă mai puțin de jumătate din totalul solicitat de aproape 1500 de comune și orașe. Guvernul demis a pierdut sprijinul Parlamentului și nu poate face o rectificare bugetară și nu are alți bani disponibili în afară de cei din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului.

Guvernul demis a alocat și alte suplimentări de fonduri către diferite obiective, cum ar fi Sectorului 4 din Capitală pentru încălzire sau alte localități din țară.

La începutul ședinței de guvern, Viorica Dăncilă a declarat că a pregătit pentru viitorul Executiv toate actele necesare pentru majorarea salariului minim pe economie, începând de anul viitor. Proiectul a fost pus în dezbatere publică săptămâna trecută, însă este nevoie de mai multe avize.

Viorica Dăncilă se va întâlni astăzi cu partenerii sociali, cu patronatele și sindicatele, pentru a discuta și acest subiect.

Premierul desemnat Ludovic Orban, a afirmat deja că o astfel de măsură nu ar trebui luată pentru că va produce noi distorsiuni în economie și ar trebui fundamentată pe date reale, pe o creștere a competitivității.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite