Bani europeni pentru drumuri. Corina Crețu: Putem să plătim studiul de fezabilitate pentru autostrada Iași – Tîrgu Mureș

30 octombrie 2018, 21:11

Corina Crețu, comisar european: „Legat de autostrada Tîrgu Mureș-Iași, acest lucru l-am spus, că dacă se dorește să fie o prioritate, putem să finanțăm studiul de fezabilitate și așteptăm răspuns din partea ministerului. (…) Eu cred că România putea face mai mult încă dinainte de 2007. Polonia a avut la Bruxelles o mie de oameni care s-au pregătit să facă proiecte între 2002 și 2004, ceea ce  România n-a făcut. Aduceți-vă aminte că rata de absorbție între 2007 și 2011 a fost de 4%”.

Ministrul Fondurilor Europene susţine însă că stăm bine la acest capitol şi că cele mai multe proiecte sunt în derulare.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene: „România are nevoie de această infrastructură. Din 5,8 miliarde de euro cât este alocarea pe infrastructura de transport, indiferent că vorbim de rutier, de naval, aerian, feroviar, 4 miliarde sunt sub contractare, deci asta înseamnă că nu mai e nevoie nici de studii de fezabilitate,  nu este nevoie nici de proiect tehnic, nu e nevoie nici de licitație”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite