Bani alocați de guvernul francez pentru distrugerea supraproducției de struguri

26 august 2023, 20:14

Jerome este viticultor în Ardeche, în sud-estul Franței. Valurile de caniculă au copt mai repede strugurii. Este mulțumit de calitatea lor și crede că recolta și aromele din acest an vor face ca vinul să fie unul foarte bun.

Jerome Volle, viticultor: „Culegem strugurii noaptea, deoarece atunci este cel mai bine. Dacă culegem între 03.00 şi 09.00, putem aduce strugurii la o temperatură de 20° Celsius, în timp ce după-amiază, temperatura ar fi de 40-45° Celsius. Pentru a face vin temperatura trebuie să fie de 20° Celsius. Temperaturile prea ridicate au afectat viţa de vie, iar producţia va fi mai mică şi vinul mai scump. Valul de căldură va duce la scăderea producţiei, pe care o estimăm că va fi între 10% și 20%. Desigur, acest lucru va avea un impact asupra viticultorilor şi producătorilor de vin.”

De cealaltă parte a Franței, în regiunea Bordeaux, în vest, renumită pentru vinurile sale, o altă situație. Dificultăți pentru unul din 3 producători din cauza cererii scăzute de vin, care a dus la supraproducție și scăderea accentuată a prețurilor.

Guvernul va aloca 200 de milioane de euro pentru distrugerea supraproducției.

Astfel, producătorii vor avea o sursă de finanțare care să le permită să-și adapteze producția în funcție de aceste schimbări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite