Bangladesh: 32 de morți pe o navă cu refugiați rohingya, aflată în derivă de 58 de zile

Morți pe o navă în derivă de 58 de zile
Morți pe o navă în derivă de 58 de zile
16 aprilie 2020, 12:32

Garda de Coastă bengaleză a salvat miercuri seară un trauler pe care se aflau 396 de refugiaţi, printre care 182 de femei şi 64 de copii. ”Ei erau înfometaţi”, a declarat locotenentul Shah Zia Rahman.

Pasagerii au raportat că ”32 de rohingya au decedat la bordul vasului, iar corpurile lor au fost aruncate în mare”.

Vasul navighează de aproape două luni şi a încercat fără succes să acosteze în Malayezia, ţară cu populaţie majoritar musulmană unde numeroşi rohingya speră să ajungă.

Aproape un milion de membri ai comunităţii rohingya trăiesc în tabere de refugiaţi imense în sudul Bangladeshului, după ce au fugit de violenţele din Myanmar, ţară majoritar budistă unde această minoritate musulmană este persecutată de câteva decenii.

În fiecare an, mii de etnici rohingya încearcă, din Bangladesh sau Myanmar, să fugă pe mare către alte ţări din Asia de Sud-Est, adesea la bordul unor ambarcaţiuni precare şi supraîncărcate, în speranţa unei vieţi mai bune.

Doar o mică parte dintre aceşti migranţi deţin o carte de refugiat emisă de Bangladesh; majoritatea persoanelor aflate la bord s-au îmbarcat în statul Rakhine din Myanmar, a precizat Shah Zia Rahman.

De la finalul anului trecut, forţele de securitate din Bangladesh au arestat aproximativ 1.000 de etnici rohingya ce aşteptau să se îmbarce pe nave cu destinaţia Malayezia.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite