Bangladesh: Văduvele Tigrului. Mai mult de 3.000 de femei și-au pierdut soții din cauza ferocelor animale

19 noiembrie 2022, 10:04

Împinși de sărăcie, bărbații nu au de ales decât să se aventureze pe ape pentru a prinde câțiva pești, riscându-și viața. Shobha Mondal, o „văduvă de tigru”, și-a pierdut soțul în urmă cu 4 ani, când acesta a plecat la pescuit și a fost atacat de tigru.

Shobha Mondal, o „văduvă de tigru”: Aceasta este poza soțului meu. Nimeni nu a reușit să-l salveze. Aici toată lumea se teme să meargă la pescuit pentru că foarte mulți oameni sunt atacăți. Când cineva pleacă în junglă, nu poți fi niciodată sigur că îl vei mai vedea în viață.

Pescarul Ashwini Mondal vine în această zonă de pescuit de două ori pe zi.

Pescarul Ashwini Mondal: Trebuie să fim foarte atenți pentru că sunt tigri peste tot pe aici. Venim aici pentru că nu avem pământ și nici avere pentru a ne hrăni. Trebuie să ne rugăm la zei să nu ni se întâmple nimic, dar pentru a supraviețui, nu avem altă soluție decât să venim aici să pescuim.

Pentru a preveni atacurile, autorităție au interzis accesul în junglă și au împrejmuit-o cu garduri. Dar acest lucru nu îi împiedică pe bărbați să intre.

Jhumki Banerjee – director al ONG-ului Notum Jipon ajută „văduvele de tigri”: Aceasta este Ashtami, soțul ei a fost ucis de un tigru în urmă cu zece ani. Iar acestea sunt Ghorai și Suchi.

Ashtami Ghorai, mamă a doi copii, și-a pierdut soțul în urmă cu 7 ani.

Ashtami Ghorai „văduvă de tigru”: Nu am pământ, nu dețin nimic, am fost nevoită să cerșesc. Dacă ar fi fost de lucru în sat, bărbații nu ar fi trebuit să meargă în junglă să pescuiască, iar tigrii nu i-ar fi atacat.

Odată cu creșterea apelor, situația se înrăutățește, tigrii pierd teren și se apropie tot mai mult de case. Atacurile sunt atât de frecvente, încât cel puțin o persoană moare în fiecare lună în ghearele felinelor, iar tot atâtea soții ajung în sărăcie extremă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite