„Banditul-șef al FSB”. Investigație a echipei Nalvalnîi despre averea lui Alexei Sedov, tartorul însărcinat de Kremlin cu suprimarea opoziției politice

Foto: Captură video
Foto: Captură video
27 septembrie 2022, 13:54

Serviciul Doi al FSB este specializat în suprimarea opoziției politice a Rusiei. Agenții acestui birou efectuează supravegheri, hărțuiesc și atacă persoane incomode și alcătuiesc liste de „agenți străini” și „organizații indezirabile”, relatează Meduza. Alexei Sedov este în prezent responsabil de acest organ represiv.

Echipa Navalnîi a descoperit că Sedov deține o casă de 5.000 de metri pătrați în cartierul de elită Serebryany Bor din Moscova, o zonă rezidențială împădurită și pitorească, cu vedere spre râul Moscova. Echipa de investigații estimează valoarea proprietății la 900 de milioane de ruble (aproximativ 15,5 milioane de dolari).

În trecut, proprietatea Serebryany Bor a aparținut Mosdachtrest, o companie imobiliară deținută de oligarhul Vladimir Evtușenkov. Actualul proprietar înregistrat este Federația Rusă. Echipa Navalnîi nu a dezvăluit sursele care i-au permis să concluzioneze că adresa îi aparține într-adevăr lui Sedov.

Potrivit investigației, Sedov și familia sa dețin alte proprietăți imobiliare, evaluate la 25, 30, 35 și 70 de milioane de ruble (între 430.000 și 1,2 milioane de dolari).

Valoarea imobilului aparținând fiicei lui Sedov a fost stabilită de echipa de investigații „pe baza comenzilor de livrare a alimentelor”.

În plus, membrii familiei lui Sedov dețin o serie de mașini de lux, inclusiv un Gelandewagen – un SUV Mercedes de clasă G, comercializat de Mercedes ca o mașină „pentru cei care trăiesc veșnic”, în campania sa numită „Iubire nemuritoare”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite