Bancpost, sancționată de Protecția Consumatorului din Constanța după ce a cedat creditele neperformante către un SRL din Olanda

12 august 2018, 15:25

Practic, Bancpost este sancţionată de ANPC pentru că a cedat creditele neperformante către un SRL din Olanda, care nu este autorizat ca instituţie de credit nici pe piaţa olandeză, nici pe cea românească.

De-a lungul timpului au existat mai multe suspiciuni privind legalitatea cesionării de credite către instituţii nebancare, inclusiv a creditelor neperformante. Pe lângă amenda de 150 de mii de lei, Bancpost primește o sancțiune mult mai costisitoare: trebuie să restituie clienţilor dobânzile şi penalităţile reţinute timp de 10 ani, între 2008 și 2018, în valoare de 300 de milioane de euro.

„Întrucât cesionarul creditului nu a avut calitatea de bancă, instituţie de credit autorizată, dobânda calculată şi reţinută trebuia să fie zero pe întreaga perioadă”, susțin inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

Există suspiciuni că procesul verbal de constatare poate fi anulat de structura centrala a Autorității, mai ales că Bancpost a anunțat imediat ca va contesta prin toate mijloacele sancțiunea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite