Bancomate aruncate în aer la Arad și Timiș. Hoții au furat casetele cu bani

14 februarie 2020, 09:52

Hoţii au dispărut cu 400.000 de lei din cele două bancomate. Şi cel mai probabil nu sunt la primul atac de acest fel. Până acum în judeţul Arad au fost aruncate în aer, în total, trei bancomate.

Un bărbat a auzit bubuitura unei explozii provocate la un bancomat din apropiere. A fost pur şi simplu aruncat în aer. Era trei noapte iar lovitura a avut loc într-un cartier periferic la Aradului. 300.000 de lei au fost furaţi din caseta de valori a bancomatului.

Modul de operare arată, potrivit surselor judiciare, că hoţii nu sunt începători. Jaful a fost bine pregătit.

Iar cu această mașină hoții s-au grăbit către localitatea timișană Belinţ, aflată la doar 40 de kilometri de Arad. Aici au mai aruncat în aer un bancomat. Şi au dispărut cu încă 100.000 de lei.

În ambele cazuri au fost folosite dispozitive explozive pe bază de gaz, similare celor care au mai fost utilizate și în alte atacuri similare în ultimii doi ani în România. În general, astfel de lovituri sunt date, spun surse judiciare, de români, care au dat lovituri similare şi în Europa.

Județul Arad conduce în topul atacurilor asupra bancomatelor cu 3 astfel de furturi. Urmează Timișoara cu un atac și o tentativă. Până în prezent au fost arestate 4 persoane și o a cincea este căută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite