Băncile de alimente, tot mai căutate de britanici. Mâncarea nu este singura problemă, după criza care a cuprins Regatul Unit

7 octombrie 2022, 14:22

Sute de oameni se așează zilnic la cozi pentru a primi alimente gratis. Este o scenă tot mai des întâlnită la Londra și în mai toată Marea Britanie. În una din cele mai dezvoltat etari din lume, băncile de alimente au început să devină la fel de răspândite că marile francize de restaurante fast food.

”Nu-mi place sã vin aici, e un pic degradant, dar nu am de ales și nu vreau sã ajung sã fur din magazine”, susține un britanic.

”În trecut donam mâncare aici, acum venim cã avem noi nevoie”, spune un altul.

Sunt aproape 7 milioane de britanici care nu își permit trei mese pe zi, iar băncile de alimente au început să ocupe spații industriale, pentru a-i ajuta pe cât mai mulți. Cu ajutorul a sute de voluntari, asociațiile caritabile adună din magazine și de la restaurante mâncarea nevândută.

”Mașina asta a venit de la un supermarket, e cu mâncare care mai este valabilã douã sau trei zile. Acum e o cursã contracronometru sã o bãgãm în depozit, sã o sortãm și sã ajungã în farfuriile oamenilor care au mare nevoie de ea”, a explicat un voluntar.

Greu este însă pentru toată lumea, iar în această perioadă și donațiile au scăzut. Dramatic este că mulți nu au nicio perspectivă de viitor.

Întreruperi curent electric

Mâncarea nu este singura problemă. Rețeaua națională de energie din Marea Britanie i-a avertizat pe consumatori că, în cel mai rău scenariu, în această iarnă s-ar putea confrunta cu întreruperi periodice ale furnizării de electricitate, de până la 3 ore pe zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite