„Balcanii în istorie” este tema Festivalului Benzilor Desenate, care are loc la Brașov

15 octombrie 2022, 15:38

Festivalul de la Braşov vrea să atragă tineri talentaţi la desen şi artişti către genul benzilor desenate istorice. Aşa că a fost organizat un masterclass unde au predat artişti cu experienţă din România şi din străinătate.

Nu lipsesc nici concursurile de benzi desenate pentru copii. Sute de elevi s-au înscris. Printre ei este şi David Munteanu, care a făcut o pasiune pentru acest gen artistic după ce a răsfoit revistele unor prieteni.

„Balcanii în istorie” este tema ediţiei din acest an a festivalului.

Pentru că uneori o întreagă poveste poate fi exprimată într-o singură caricatură, artistul Costel Pătrăşcan a expus lucrări care să aducă zâmbete pe feţele vizitatorilor.

Printre invitaţi se numără şi personalităţi culturale. Istoricul Adrian Cioroianu este un mare pasionat de benzi desenate şi chiar a debutat ca scenarist de benzi desenate cu seria Căpitanul Ro. Face parte şi din juriu la concursul de benzi desenate.

Expoziţiile de benzi desenate din Piaţa Sfatului şi Parcul Eroilor, dar şi cele din sălile Muzeului de Artă şi Casa Sfatului pot fi admirate până duminică seara.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite