Bălăceanu: Tancurile pentru Ucraina nu sunt suficiente, dacă strategia de luptă nu este consolidată. Cioroianu: Aceste tancuri nu vor fi nicio clipă un subiect de escaladare

27 ianuarie 2023, 14:24

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: Dacă ucrainenii reușesc să cucerească această zonă amenință spatele dispozitivului rusesc, îi obligă pe rușii din punga Donbasului să lupte cu spatele neasigurat. Dacă ai reușit să consitui grupare foarte puternică, ai reușit să reziști în punga Donbasului ești chiar în măsură să ameninți dispozitiv rusesc din punga Donbasului, atunci ai putea să deschizi și altă direcție de contraofensivă. Cea mai probabilă este cea legată de Zaporojie spre Melitopol, de la Melitopol Berdiansk spre Mariupol. Ce ar înseamnă acest lucru? Că se închide culoarul terestru între Crimeea și Donbas, obligând ca aprovizionarea Crimeei să se facă numai prin Marea Azov sau prin trecătoarea Kerci peste podul care a fost lovit, destul de eficient, de ucraineni.

Adrian Cioroianu, istoric: Cred că aceste tancuri nu vor fi nicio clipă un subiect de escaladare în realitate e un mesaj jumătate militar, jumătate politic dat lui Putin: Nu vor primi, poate niciodată, cât cer ucraineii, dar nici dumneata nu vei câștiga acest război.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă