Băile Herculane: Hotelierii cer redeschiderea centrelor spa

7 septembrie 2020, 07:50

Staţiunea Băile Herculane, care atrage în medie aproximativ 120.000 de turişti anual, a înregistrat în acest an o scădere de aproximativ 30% a numărului de vizitatori generată de efectele pandemiei de Covid-19 şi măsurile impuse pentru limitarea răspândirii virusului. Scăderea numărului de turiști pentru hotelierii din Băile Herculane se înregistrează în comparație cu anul trecut.

Deși restaurantele au fost deschise de la 1 septembrie, proprietarii de hoteluri sperau să poată oferi clienților și servicii spa, pentru că sunt principala atracție în sezonul rece. Astfel de servicii reprezintă un procent important în profitul hotelurilor.

Când au auzit că centrul spa și piscinele sunt închise, unii turiști care au ajuns la Băile Herculane au refuzat să mai rezerve o cameră. Reprezentanții hotelului spun că au zilnic mulți turiști care renunță când aud că nu au acces la piscină.

În lipsa piscinei, în unele hoteluri se pune accent pe tratamentul balnear, foarte căutat de turiști.

Reprezentanții hotelurilor spun că, pentru a nu mai pierde turiștii care nu vin la Băile Herculane pentru tratament, ar fi necesară deschiderea centrelor spa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite