Băiețelul în comă, izgonit din spitalul din Oradea, începe să-și revină

Copilul în comă izgonit din spital de la Oradea, aflat acum la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, începe să-și revină. Este bine hrănit și tratat la Terapie Intensivă. Copilul de 10 ani, în stare vegetativă, era extrem de slăbit când a ajuns la București. Între timp, conducerea Spitalului Judeţean din Oradea insistă că le va cere părinţilor banii pentru spitalizare, în cazul în care instanța va stabili că băiatul este vinovat pentru accidentul în care a fost rănit grav.

05 Februarie 2018, 14:18 (actualizat 05 Februarie 2018, 20:50) |
Copilul din Oradea dă semne că își revine
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Alex a fost dat afară din spitalul din Oradea în octombrie şi trimis acasă, pe motiv că nu se mai poate face nimic. Neurochirurgii din Capitală spun că-şi poate reveni.

Acum, Alex este hrănit bine prin sonda nazogastrică. I se pun si perfuzii, ca să se întremeze. Băiatul era extrem de slăbit când a ajuns aici. Medicii au început cu el şi un program de kinetoterapie pasivă.

Mama lui Alex a mers la spitalul judeţean să ceară osul frontal scos la intervenţia de după accidentul din septembrie. Neurochirurgul care l-a operat e în concediu. Părinţii se plâng că, şi de data aceasta, li s-a vorbit urât la Oradea.

Managerul spitalului judeţean spune că nu ştie nimic de aşa ceva. Le transmite însă părinţilor că ar putea fi buni de plată. Conducerea a primit de la Poliţie raportul accidentului de acum cinci luni. Spune că băiatul ar fi vinovat că a traversat prin loc nepermis şi că legea îl obligă să le ceară părinţilor banii pentru spitalizare. Peste 31 de mii de lei.

  • Reporter: Dacă Tribunalul va stabili că băiatul era de vină, le veţi cere bani părinţilor?
  • Managerul Spitalului Judeţean Oradea, Gheorghe Carp: Nu eu, doamnă, nu eu le cer. Statul român le cere. Trebuie să recuperăm banii de spitalizare de la cei vinovaţi. Pe mine mă obligă să recuperez banii care s-au cheltuit cu îngrijirile lui.
  • Reporter: Dar e un copil!
  • Managerul Spitalului Judeţean Oradea, Gheorghe Carp: Şi ce dacă e un copil?! Dacă Parlamentul schimbă legea, eu nu cer bani de la nimeni.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: Nu se pune problema în felul acesta. Am cerut o situaţie. Nu am avut nici măcar o situaţie în care s-au cerut banii unui copil accidentat. Am cerut o verificare din partea casei judeţene de sănătate şi a DSP-ului zonal astfel încât voi avea toate datele problemei.

Din 2014, Legea sănătăţii prevede că spitalele pot recupera cheltuielile medicale şi pentru pacienţii care şi-au făcut rău singuri, chiar fără intenţie. Şi lasă loc de interpretări.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 12°C
IASI 21°C 13°C
CLUJ 18°C 8°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 15°C 9°C
BRASOV 20°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI