Băiat omorât de tată, într-un sat din Vaslui. Andrei a fost ucis pe când ajuta la tăiatul porcului. Cadrele medicale l-au găsit în stop cardio-respirator şi în șoc hemoragic

12 decembrie 2022, 16:13

Copilul a fost găsit în stare gravă de medicii de pe ambulanță, chemați la fața locului. Băiatul era orfan de mamă și a mai avut în trecut probleme din cauza tatălui violent.

Polițiștii din Vaslui au fost sesizați prin 112 că în localitatea Ivănești, din comuna vasluiană Pădureni, un copil de 14 ani ar fi suferit o plagă în zona inghinală, provocată de tatăl său. La fața locului a fost trimisă imediat și o ambulanță de la serviciul județean. Apoi, a ajuns și un echipaj SMURD.

Plt.adj. MARIUS STANCIU, purtător de cuvânt – ISU Vaslui: La sosirea echipajului de intervenție al ambulanței SMURD, echipajul ambulanței SAJ efectua manevrele de resuscitare. Aceste manevre de resuscitare au fost continuate de echipajul SMURD încă 15 minute. Din nefericire, medicul de pe ambulanța SMURD a fost nevoit să declare decesul minorului.

Băiatul era orfan de mamă. Vecinii spun că tatăl era deseori agresiv și, astfel, băiatul ajunsese într-un centru de îngrijire.

PRIN TELEFON, IRINA CÂMPEANU, purtător de cuvânt, DGASPA – Vaslui: Copilul a fost securizat temporar într-un centru de primire în regim de urgență în urmă cu 4 luni întrucât acesta a declarat autorităților locale faptul că tatăl îl amenința cu bătaia pe motiv că ar fi provocat distrugerea unui bun din locuință. Astfel, au fost acordate servicii de consiliere atât pentru copil, cât și pentru părinte, iar minorul a revenit în mediul familial, situația sa fiind monitorizată de către primăria de domiciliu.  De la momentul integrării și până în prezent, nu s-a mai înregistrat nicio sesizare cu privire la acest caz.

Tatăl, în vârstă de 46 de ani, în stare avansată de ebrietate, a fost reținut de polițiști.

PRIN TELEFON, BOGDAN GHEORGHIȚĂ, IPJ Vaslui: Întrucât în cauză există suspiciunea săvârșirii unei infracțiuni contra vieții, cercetările au fost preluate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Băiatul era elev la un liceu din Huși și are o soră mai mare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite