Băiat de 9 ani, din Prahova, mort după ce a intrat în stop cardio-respirator la şcoală. Poliţia a deschis dosar penal

16 februarie 2021, 13:45

Băiatul, elev în clasa a II-a, a leșinat în timpul unei ore. Deși i-a fost acordat primul ajutor repede și i s-au făcut manevre de resuscitare, la spital, s-a stins. Copilul ar fi avut probleme medicale, însă cei de la școală nu știau.

Băiatul era elev în clasa a II-a, la școala gimnazială „Sf Vineri”, din Ploiești. În timpul orei de religie a spus că se simte rău. Profesoara a mers la cabinetul medical al școlii să ceară ajutor.

Ambulanța a ajuns în câteva minute.

Din primele informații, băiatul avea un istoric de boală. Făcea fotbal de performanță și în trecut a leșinat pe terenul de sport.

La școală, nimeni nu știa că elevul ar avea probleme medicale.

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările.

_________________________________________________________________

Managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Dan Sâmpălean, a declarat, citat de Agerpres, că minorul a fost supus manevrelor de resuscitare timp de circa 40 de minute după ce a ajuns la unitatea medicală, însă el nu a răspuns intervenţiei medicilor.

Băieţelul, elev în clasa a II-a la Şcoala „Sfânta Vineri” din Ploieşti, avea istoric medical, fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace.

Acestuia i s-a făcut rău, intrând în stop cardio-respirator în timp ce se afla la cursuri, fiind preluat de un echipaj de terapie intensivă mobilă care l-a transportat la Spitalul de Pediatrie Ploieşti.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite