Băiat de 13 ani dispărut de acasă acum două decenii. Ministrul de Interne: Toate cazurile de minori dispăruți vor fi reanalizate

31 iulie 2019, 18:45

Pe Florin din Fitionești parcă l-a înghițit pământul. Avea 13 ani când a dispărut din curtea casei. Părinții erau în livadă, dar nu au văzut nimic. L-au căutat peste tot în împrejurimi și au anunțat imediat Poliția.

Căutările polițiștilor de la acea vreme n-au avut rezultat. Cazul lui Florin a mai fost analizat încă o dată, de o altă echipă de anchetatori, începând cu 2005.

Anchetatorii au urmărit mai multe piste. Una dintre ele – că băiatul ar fi fugit să lucreze la un circ. O alta, că Florin a ajuns în Italia și că face parte dintr-o rețea de minori obligați să cerșească.

Mama lui Florin nu a supraviețuit durerii de a-și pierde copilul. A murit la puțin timp după dispariția băiatului. Dar tatăl încă speră că Florin este în viață.

Cazul lui Florin rămâne deschis, din moment ce nu a fost găsit un cadavru și nicio instanță nu a hotărât că băiatul nu mai este în viață.

Acest dosar, precum și toate celelalte cazuri de minori dispăruți din 1990 încoace vor fi reanalizate, a anunțat ministrul interimar de Interne.

Polițiștii care se ocupă de dispariții susțin că ar fi nevoie de schimbări legislative care să-i ajute în depistarea copiilor într-un timp cât mai scurt.

De exemplu, ar fi util să aibă dreptul să localizeze telefoanele, în cazul în care cei dispăruți dețin unul. Acum acest lucru nu este posibil decât dacă se face în cadrul unui dosar penal.

În prezent, pe pagina de internet a Poliției Române sunt prezentate 16 cazuri ale unor copii dispăruți, cel mai vechi fiind din 2004.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă