„Back in the USSR”. Brasilia anunță vizita președintelui Michel Temer în Republica „Sovietică” Rusă

Brasilia anunță vizita președintelui Temer în Republica
Brasilia anunță vizita președintelui Temer în Republica
20 iunie 2017, 09:13

Înainte de plecarea lui Michel Temer spre Moscova a apărut pentru scurt timp pe site-ul președinției anunțul vizitei acestuia în „Republica Socialistă Federativă Sovietică Rusă”, denumirea oficială a Rusiei în perioada în care a făcut parte din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS).

Președinția a modificat rapid anunțul restabilind numele actual al țării, „Federația Rusă”. „A fost o eroare în redactarea comunicatului și a fost corectată”, au declarat pentru AFP surse de la Pinalto, palatul prezidențial, refuzând orice alte comentarii pe acest subiect.

Gafa a declanșat un val de comentarii ironice pe rețelele sociale. Internauții s-au întrebat dacă președintele brazilian urmează să îl întâlnească pe ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, sau pe „tovarășul Stalin”. Alții s-au referit la titlul unei celebre melodii a grupului Beatles, „Back in the USSR”.

Michel Temer a plecat luni spre Moscova în cadrul unui turneu internațional vizând să obțină investiții pentru Brazilia. El se confruntă de peste o lună cu o criză politică din cauza gravelor acuzații de corupție care i se aduc.

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite