Băcăuanii au, în sfârşit, apă la robinete. Avaria a fost remediată

16 ianuarie 2017, 13:18

ACTUALIZARE Băcăuanii aşteptau apa încă de dimineaţă, însă autorităţile au anunţat că lucrările vor fi de durată, pentru că au descoperit noi tronsoane de conducte avariate. De-abia după amiază s-a reluat furnizarea, iar în prima fază apa nu a fost potabilă. Situaţia reintră treptat în normal, iar de mâine se reiau cursurile şi, în cele şapte şcoli în care astăzi nu s-au făcut ore. Situaţia a fost rezolvată, însă temporar. Conductele sunt atât de vechi încât avariile sunt la ordinea zilei. Singura soluţie este înlocuirea lor. O lucrare evaluată, însă, de primărie, la peste două milioane de lei.

Bacăul a rămas fără apa potabilă în urmă cu două zile, după ce s-a produs o avarie pe conductă magistrală.

Reparaţiile trebuiau terminate până astăzi, dar se pare că în cel mai bun caz apa va curge la robinete diseară.

Până atunci în Bacău va continua distribuţia de apă potabilă în şase puncte din oraş. Fiecare persoană primeşte câte 4 litri de apa. Mai grav este ca 1000 de locuinţe şi 7 scoli racordate la reţeaua publică de termoficare nu au nici căldură. Este motivul pentru care luni şi marţi în cele 3 şcoli şi 4 licee afectate elevii nu fac ore.

Bacăul a mai fost afectat de o avarie majoră la aducţiunea de apă în urmă cu cinci luni. Şi asta din cauza reţelei vechi de zeci de ani care cedează mereu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite