Bacău: Aparat radiologic de ultimă generaţie la Spitalul de Pneumoftiziologie

Aparat radiologic
Aparat radiologic
17 noiembrie 2021, 09:49

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a declarat că este primul aparat cu expunere digitală care intră în dotarea unităţii spitaliceşti.

„Acest aparat ultraperformant de radiologie va fi folosit pentru investigarea, diagnosticarea şi monitorizarea tratamentului pacienţilor. Primele cele mai importante avantaje ale utilizării acestui aparat sunt gradul de iradiere cu mult redus şi imaginile obţinute care vor putea fi analizate de medici în format digital. Confortul pacienţilor va fi îmbunătăţit în timpul examinării, datorită braţelor ajustabile. Echipamentul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel că acurateţea imaginilor va fi cu mult îmbunătăţită”, a scris, pe pagina de Facebook, primarul municipiului Bacău.

El a adăugat că aparatul radiologic va fi pus în funcţiune după obţinerea autorizării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, procedură aflată în plină derulare.

Aparatul radiologic a costat 1,4 milioane lei, din care Ministerul Sănătăţii a asigurat 90%, iar diferenţa a venit de la Primăria Bacău.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă