Bacalaureat în pandemie: 141 de absolvenți în sesiunea specială a examenului. Luni a avut loc proba scrisă la Română

Absolvenții de liceu care din motive medicale nu au putut susţine examenul de Bacalaureat s-au prezentat luni la sesiunea specială. Au fost puţini - circa 140 de tineri în toată ţara. Astăzi au avut emoţii la proba de Limba şi literatura română.

06 Iulie 2020, 07:43 (actualizat 06 Iulie 2020, 20:40) |
Sesiunea specială a bacalaureatului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mara este absolventă a Colegiului Naţional "Spiru Haret" şi a ratat prima sesiune după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

A fost internată timp de 10 zile. Părinții ei încă sunt internați. Emoţionată şi cu lacrimi în ochi, i-a sunat imediat pentru a le spune cum s-a descurcat la examen.

„Am fost internată 10 zile, am fost asimptomatică, am fost externată mai repede, dar părinții mei sunt încă internați. M-am descurcat și am avut mari emoții, mi-a venit să chiui că am picat pe subiect”, a spus Mara.

Emoţionată şi cu lacrimi în ochi şi-a sunat imediat părinţii pentru a le spune cum s-a descurcat la examen.

Sesiunea continuă săptămâna aceasta cu probele obligatorii, cu cele la alegere şi cu cea la Limba maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 10 iulie.

____________________________________

Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, în 9 județe (Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș) nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale. În Capitală vor susține această etapă 12 candidați, iar în județele Caraș Severin, Tulcea și Vaslui un singur candidat.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2020 care începe astăzi, are în total 141 de candidaţi.

Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune, în continuare, la dispoziţia celor interesaţi, linia TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 - 9 iulie, între orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8,00 - 14,00.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI