Bacalaureat: 45 de candidaţi au fost eliminaţi de la proba la Limba română pentru tentativă de fraudă. Alți zece au avut temperatura peste 37,3

Bacalaureat 2020
Bacalaureat 2020
24 august 2020, 16:39

La examenul de luni au participat 12.499 de candidaţi dintre cei 15.675 care s-au înscris. Nu s-au prezentat 3.131.

„Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15,00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie”, a precizat MEC.

Celelalte probe se vor desfăşura conform următorului calendar:

25 august: proba obligatorie a profilului – E.c;

26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d;

27 august: proba la Limba şi literatura maternă – proba E.b.

Bacalaureatul de toamnă are un calendar scurt și asta pentru că au fost eliminate acele probe de competențe. Ele vor fi echivalate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, amintește  MEC.

Primele rezultate înregistrate la probele scrise se vor afişa în data de 2 septembrie (până la ora 12,00), după care se pot depune contestaţii, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a explicat ministerul.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite