Bacalaureat 2022: Candidații au susținut marți proba obligatorie a profilului. Subiectele și baremul la Istorie și Matematică. 38 de liceeni, dați afară pentru copiat

21 iunie 2022, 06:37

ACTUALIZARE: 38 de liceeni au fost dați afară pentru că au încercat să copieze. Aceștia nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, a anunțat marți Ministerul Educației.

Rata de participare a fost marți de 97,1 la sută. 3.472 de candidați nu s-au prezentat la susținerea probei, numărul acestora fiind mai mare decât la prima probă a examenului.

MEN a publicat baremul la Istorie și Matematică pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării), la care s-au înscris 119.828, va avea loc miercuri, 22 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 23 iunie.

ACTUALIZARE: Subiectele primite la BAC 2022 de elevii clasei a XII-a la matematică, profil real, specializarea Matematică-Informatică:

(w500) Subiecte M

 

Subiectele la matematică primite la bacalaureat 2022, filiera tehnologică:

(w500) Subiecte M

 

 

ACTUALIZARE: Subiectele la Istorie

La al treilea dintre subiectele la istorie la bacalaureat 2022, elevii aveau de scris în aproape două pagini un eseu despre evoluția spațiului românesc în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în primele două decenii ale secolului al XX-lea

La proba Istorie, candidații au primit la punctul 1, din două texte de T. Judt, din „Epoca postbelică: o istorie a Europei de după 1945” și de I. Kershaw, din ”Drumul spre iad. Europa, 1914-1949”.

Cerințele au constat în precizarea unei informații referitoare la evenimentul din anul 1947, precum și menționarea unui lideru politic și un spațiu istoric.

De asemenea, la primul dintre subiectele la Istorie, la BAC 2022, elevii trebuiau să prezinte două fapte istorice din politica internă a României, desfășurate în perioada 1948-1962.

La al treilea subiecte la Istorie, elevii au avut de redactat un eseu de două pagini despre evoluția spațiului românesc în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în primele două decenii ale secolului al XX-lea.

Baremele de corectare și notare vor fi publicate la ora 15.00.

–––––––––––––––––––

Miercuri este proba la alegere a profilului şi specializării, iar absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine, joi, proba la Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12,00). Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului prevede că accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 – 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite