Bacalaureat 2022 | Licee cu 0% promovabilitate. Profesor: În ultima vreme, copiii visează că vor câștiga un salariu bun fără diplome

28 iunie 2022, 19:38

Liceul Tehnologic Țăndărei este una dintre cele două instituții de învățământ din județul Ialomița cu zero rată de promovare la examenul de bacalaureat.

Pentru cei 21 de candidați înscriși, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare, misiunea promovării bacalaureatului s-a dovedit imposibilă.

Florica Dobre, director Liceul Tehnologic Țăndărei: Dezinteres. Tot anul ne-am rugat de ei să participe și la pregătire. Avem un proiect în care făceam pregătiri suplimentare fără să-i coste nimic, trebuiau să rămână după cursuri. Și vă închipuiți că n-au rămas. Visează că vor câștiga un salariu bun fără diplome.

Și în județul Alba, două instituții de învățământ apar cu o rată de promovare zero la examenul de bacalaureat.

Cornel Sandu, inspector general ISJ Alba: Cele două grupuri școlare nu mai au în planul de școlarizare clase de liceu, au avut câte doi absolvenți din promoțiile anterioare care s-au prezentat la bacalaureat și care nu au promovat bacalaureatul, deci situația nu este așa gravă precum pare.

Iar la Craiova, la Liceul Tehnologic Special Beethoven 19 elevi s-au înscris la bacalaureat. Şapte au absentat, iar restul de 12 nu au reuşit să promoveze examenul. Toţi sunt copii cu nevoi speciale.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: La nivel național sunt 42 de licee și școli profesionale în care niciun elev nu a reușit să treacă bacalaureatul. Rata de promovare a fost zero. Legea este foarte clară și în astfel de situaţii instituțiile de învățământ nu mai au dreptul ca în anul școlar următor să organizeze clase a IX-a de liceu.

Specialiştii în educaţie cred că e nevoie ca fiecare unitate de învățământ cu rată de promovare zero să fie analizată și acolo unde este cazul autorităţile să ia în calcul comasarea sau reorganizarea acestor școli.

Liliana Romaniuc, expert în educație: Și rămâne o problemă accesul la liceu. Un copil care intră cu media 2 sau 3 e provocator să-l duci până la media 6, să-i asiguri bacalaureatul.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Ne vom apleca cu o atenție specială asupra acelor școli care n-au avut reușiți la baclaureat. Vom vedea din ce motiv nu au avut.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat se vor afişa pe data de 1 iulie. Puţin probabil ca în cazul acestor licee cu 0 rată de promovare ierarhia să se schimbe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite