Bacalaureat 2021 - Examenul s-a încheiat pentru cei mai mulți candidați cu proba la alegere a profilului

Examenul de bacalaureat se încheie azi pentru cei mai mulți candidați cu proba la alegere în funcţie de profil şi specializare. Absolvenții claselor a XII- a au avut de ales una din următoarele discipline: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie și Informatică.

30 Iunie 2021, 08:15 (actualizat 30 Iunie 2021, 13:30) Știrile TVR |

Luni şi marţi, absolvenţii au susţinut probele la limba română şi matematică, după un an şcolar afectat de pandemie. La examene s-au prezentat mai puţini candidați decât anul trecut.

Sorin Cîmpeanu: Este îngrijorător faptul că avem o tată mai scăzută la înscriere 77% din promoția trecută față de peste 83% anul trecuta. Am avut circa 100 de elevi eliminații la primele două probe.

Daca în zilele anterioare candidații au susținut primele probe scrise, la limba și literatura română și la proba obligatorie a profilului, astăzi a venit rândul probei scrise, la alegere, a profilului și specializării.

La examenul de bacalaureat de anul acesta s-au înscris aproximativ 133 de mii de absolvenți, adică 3 din 4, mult mai putini decât anul trecut.

Ultima proba va fi susținută mâine la limba maternă, iar primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie, până la ora 12.

În aceeaşi zi, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi rezolvate între 6 şi 9 iulie, atunci când vor fi afişate rezultatele finale ale sesiunii.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI