Bacalaureat 2020. Niciun elev cu febră la proba scrisă la Limba și literatura maternă a Bacalaureatului

23 iunie 2020, 07:32

Absolvenții clasei a XII-a, care au învățat într-o limbă a minorităților naționale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susținut marți proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă.

Au fost prezenți 6.399 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 79 de candidați. Nu au fost cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3̊ C. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat din județul Bihor.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

Se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 – 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Examenul începe la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite