Bacalaureat 2019, Limba și literatura română. George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul real şi Tudor Arghezi sau Ion Barbu la uman

Absolvenții de liceu au răsuflat ușurați după prima probă scrisă a Bacalaureatului. Poezia a fost un subiect comod pentru mulţi dintre candidaţi, care s-au bucurat să-i comenteze, la alegere, pe Lucian Blaga sau George Bacovia, Tudor Arghezi sau Ion Barbu. Au fost candidaţi care au reuşit să iasă din examen după două ore, dar şi absolvenţi care au căzut în capcana ponturilor de pe internet.

01 Iulie 2019, 08:25 (actualizat 01 Iulie 2019, 19:27) Știrile TVR |
Bac 2019, prima probă scrisă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Liceul Jean Monet din Capitală, primii candidați au început să iasă deja după primele două ore de examen. Erau bucuroși că au primit subiecte ușoare.

Mai complicat a fost pentru cei care s-au lăsat ghidați de ponturile de pe internet.

Au fost și câțiva elevi care au încercat să copieze. Dar au fost prinși și eliminați din examen, fără drept de participare în următorii doi ani. La fel au pățit și cei care și-au "uitat" telefoanele în buzunare.

Pentru restul, Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului și joi, cu proba la alegere. Ambele în scris. Primele rezultate se vor afișa pe 8 iulie și tot atunci elevii nemulțumiți pot contesta notele.

Promovează examenul maturității doar candidații care participă la toate probele și vor obține cel puțin media 6 la testele scrise.

 

CALENDAR BACALAUREAT 2019

2 iulie - proba scrisă la limba maternă

3 iulie - proba obligatorie a profilului

4 iulie - proba la alegere

8 iulie - primele rezultate

 

PROMOVEAZĂ EXAMENUL

- susţin toate probele

- nota 5 (cel puţin) la fiecare probă

- media 6 (cel puţin) la probele scrise


Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile, 116.316 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.771 de candidaţi din promoţiile anterioare.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI