B. Hossu, liderul Cartel Alfa: După transferul contribuțiilor, din 100 de lei angajatul rămâne cu 57 de lei, față de 68 de lei în prezent

Negocieri eșuate la Guvern. Sindicatele au discutat din nou cu reprezentanții Executivului pentru a găsi soluții care să le garanteze că nu vor rămâne cu bani mai puțini după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

06 Octombrie 2017, 13:29 (actualizat 06 Octombrie 2017, 19:29) |
Negocieri fără rezultat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sindicaliști din toate domeniile, dar și reprezentanți din mediul privat au discutat cu guvernanții și au cerut ca angajații să nu piardă din venituri din ianuarie 2018. Sindicaliștii au venit și cu calcule.

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat după negocierile de vineri că măsurile Guvernului sunt invenții pe care le-au introdus din luna aprilie, când și-au dat seama că depășesc necesarul sau capacitatea lor financiară, insistând pe o imagine populistă legată de acest lucru.

N-au discutat niciodată cu confederațiile sindicale ca să le arătăm implicațiile, nu numai pentru sectorul bugetar, pentru că asta este o păcăleală în sectorul bugetar. Se poate regândi legea fără acest transfer de taxe, în care, de fapt, crește artificial salariul brut, iar pe net, în tot sectorul bugetar nu va exista creșterea respectivă.

Liderul Cartel Alfa atrage atenția că mutarea contribuțiilor sociale va duce la deteriorarea condițiilor de muncă, pentru că angajatorii nu vor mai răspunde direct pentru acestea.

Problema de fond este că va fi profund afectată întreaga politică socială, răspunderea socială a angajatorilor față de locurile de muncă. Aș vrea să vedeți ce se întâmplă, nu numai la anu' în special, ci peste doi ani, pentru că în momentul respectiv cu transferul integral, înseamnă că România va deveni o ladă de gunoi din punct de vedere al condițiilor de muncă și că implicit vom crea un efect de dumping. În loc ca angajatorul să plătească pentru condiții deosebite de muncă sau speciale, fostele grupe II sau III, practic va fi salariatul care va scoate bani din buzunar să plătească prostia aceea de loc de muncă (...)

Bogdan Hossu a prezentat și un calcul demonstrativ, care arată cât vor pierde la salariu angajații.

Când va fi o ofertă de muncă de 100 de lei a angajatorului, azi tu -salariat- rămâi cu 68 de lei, iar angajatorul știe că mai are de plătit 23 de lei. Mâine, făcând transferul, angajatorul îți va oferi tot 100 de lei, numai că tu vei lua 57 de lei, iar angajatorul nu mai plătește nimic. Deci așa numitele facilități fiscale care sunt făcute pentru salariat, creează o imagine falsă. Sunt făcute pentru angajatori și în special pentru bugetul de stat ca să ia mai mulți bani de la salariații cu niveluri mici de salarizare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 10°C
IASI 3°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 11°C 16°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI