Azilul „groazei” din Timiș, redeschis ilegal. Proprietarul a ignorat sancțiunile date de DSP și a cazat trei bătrâni

21 februarie 2019, 08:05

Inspectorii au controlat din nou căminul groazei din comuna timişană Liebling pentru că aveau informaţii că, deşi ei au cerut închiderea azilului, proprietarul a ignorat sancţiunile.

Au urmat momente şocante. În timp ce lipeau decizii pe intrarea în clădire, inspectorii ANPC şi de la Asistenţă socială au auzit strigăte din cămin.

Iniţial, nu au putut intra în clădire. Au venit pompieri, poliţişti şi ambulanţa.

În cămin se mai aflau 3 bătrîni. Unul susţinea că tocmai revenise la Liebling. A fost adus de fiul său de la șpitalul din Deta, unde fusese internat luni de autorități. Alți doi bătrâni ar fi rămas la azil pentru că ar fi refuzat să fie mutați.

Medicii ambulanței i-au consultat, iar pe unul l-au dus la spital.

Proprietarul s-a arătat chiar iritat de acțiunea autorităților și spune că cei doi bătrâni vor fi luați acasă de aparținători.

Azilul privat din Liebling avea activitatea suspendată din luna ianuarie, când inspectorii au constatat că locul nu este curat şi îngrijit. Dar bătrânii, bolnavi și singuri, nu aveau unde să se ducă.

O lună de cazare și mâncare costă la acest azil în jur de 1.800 de lei pe lună. Este tariful obișnuit, practicat de multe cămine private pentru bătrâni.

Controalele făcute de autorităţi au găsit la 250 dintre aceste centre de îngrijire probleme grave de igienă, lipsa acreditărilor sau a autorizaţiilor.

Nici hrana asigurată pacienţilor nu era suficientă.

La 24 din cămine a fost suspendată activitatea, iar unul a fost închis pentru că s-au gasit muşte inclusiv în frigider.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite