A început cea de-a doua ediţie a maratonului vaccinării anti-COVID de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Participă peste 1.000 de voluntari

Peste 1.400 de voluntari participă la cea de-a doua ediţie a maratonului vaccinării anti-COVID organizat la Bucureşti, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, de vineri până luni la ora 8,00. Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Viorel Jinga, a anunţat că sunt aşteptate pentru rapel cele peste 20.000 de persoane care au primit prima doză de vaccin în urmă cu trei săptămâni.

28 Mai 2021, 08:42 (actualizat 28 Mai 2021, 20:32) |
S-a dat startul maratonului de vaccinare de la București
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Startul maratonului s-a dat la ora 16.00. Multe dintre persoane sunt la rapel după ce în urma cu trei săptămâni au fost imunizate cu prima doză de ser Pfizer.

La Biblioteca Națională, unii s-au așezat la coadă cu câteva ore înainte de deschiderea centrului.

La maraton, oricine poate merge să-și ia astfel biletul spre o viață protejată în fața virusului. Doritorii pot opta și pentru serul Johnson&Jonhnson care se administrează într-o singură doză.

La Biblioteca Națională, vaccinarea se face pe acorduri de vioară.

O noutate adusă de această ediţie a Maratonului Vaccinării o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. Despre cum decurge procesul de vaccinare, a vorbit la Telejurnal Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, voluntar şi la acest maraton.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, sunt aşteptaţi la maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti - ediţia I, ce a avut loc în perioada 7 - 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.

Una dintre noutăţile aduse de această ediţie a Maratonului Vaccinării Bucureşti o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.

În cele două centre de vaccinare - Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României - vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

"Ţinând cont de experienţa acumulată la ediţia anterioară, vom încerca să eficientizăm şi mai mult procesul de vaccinare. Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constat-o la prima ediţie a Maratonului Vaccinării - Ediţia Bucureşti. De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim şi celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel. Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate. Timp de 3 zile îi aşteptăm, la orice oră din zi şi din noapte, pe toţi cei care doresc să se vaccineze la Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, fie că este vorba rapel, prima doză sau singura doză", a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", citat în comunicatul de presă.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a subliniat importanţa implicării în această campanie a specialiştilor de la "Carol Davila".

"Este un gest de responsabilitate, de solidaritate şi de grijă faţă de nevoia fiecărui om, printr-o implicare voluntară a întregului corp medical şi academic al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Societatea românească are nevoie de asemenea demersuri care vin să confirme dorinţa de a ajunge la normalitatea care ne-a lipsit atât de mult. Mesajul provaccinare transmis de cea mai înaltă instituţie medicală din România are un rol important de recâştigare a încrederii oamenilor în actul medical şi în medicină în general", a subliniat Valeriu Gheorghiţă, potrivit aceluiaşi comunicat.

Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

La prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

La Craiova, Teatrul Naţionalul din oraș și-a deschis porţile pentru un maraton al vaccinării. Cei care s-au imunizat astăzi au avut parte și de o surpriză.

Centrul funcționează în foaierul teatrului, între orele 10:00-24:00, iar imunizarea se face fără programare, cu ser Pfizer-BioNTech. Rapelul se va face peste trei săptămâni tot în incinta Naționalului din Craiova.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI