Azi copil, mâine soldat. Acasă la Adrian Chira, băieţelul de 5 ani care nu ratează nici o defilare a Armatei Române

1 decembrie 2017, 14:23

„Sunt sublocotenentul Adrian Chira, să trăiţi!”. Aşa se prezintă Adrian, fie că este acasă la el sau la o ceremonie oficială. Ne povesteşte că îi plac dinozaurii, istoria şi geografia. Mai presus de toate, îşi doreşte să devină soldat şi să îşi apere ţara.

Reporter: După ce termini grădiniţa, termini şcoala, unde o să mergi la liceu?
Adrian: La Alba Iulia.
Reporter: Şi după aceea?
Adrian: La Academie şi cred că o să merg la Academia Forţelor Speciale. Imi place la Forţele Speciale că acolo e cu trageri, cu puşti. Acolo e cel mai frumos.

Mama lui Adrian, Alina Chira. îl însoţeşte peste tot la evenimente şi spune că îl susţine indiferent de meseria pe care o va alege.

“Noi sperăm să opteze pentru asta, dar eu îl susţin indiferent de ce va alege. Din punctul meu de vedere, este o meserie frumoasă, nobilă, dar depinde de el. El a mai avut o pasiune pentru pompieri, într-adevăr, a ţinut  mult mai puţin, acum văd că este foarte dedicat. Cum am mai spus şi în alte dăţi, el chiar simte, este foarte dedicat. Viitorul va decide, dar indiferent de ce va alege, eu îl voi susţine”, spune Alina Chira.

Acasă la Găneşti, Adrian păstrează toate darurile pe care le-a primit de-a lungul timpului: medalii, diplome, costume militare, tancuri şi elicoptere.

Cea mai aşteptat moment pentru Adrian este ziua de 1 Decembrie. Nici în acest an nu a lipsit de la defilarea forţelor armate.

În casa familiei Chira cântecele patriotice răsună în fiecare zi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite