Avram Iancu a înotat în apele înghețate ale râului Bega, în semn de mulțumire pentru timişorenii care l-au susținut în demersul lui de a doborî recordul mondial la înot de anduranţă

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care vrea să doboare recordul mondial la înot de anduranţă, a înotat astăzi în apele înghetate ale Begăi, în semn de mulțumire pentru timişorenii care l-au susținut în demersul lui. La  minus 5 grade, vânt puternic, dar soare cu dinți, Iancu și-a făcut loc în apă printre malurile înghețate ale răului. A parcurs 200 de metri prin apă, sub privirile înfrigurate ale trecătorilor.

24 Ianuarie 2022, 14:52 (actualizat 24 Ianuarie 2022, 14:54) Știrile TVR |

Avram Iancu este din Petroșani, lucrează la bibliotecă și este mereu înconjurat de cărți, dar îi plac mult și provocările. Soția și cei doi copii l-au încurajat mereu în pasiunea pentru sport, chiar și azi când a decis să înoate în răul Bega.

Totul a început de la o carte care l-a impresionat. A traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în 2017 a înotat întreg cursul Dunării, 2.860 de kilometri. Se poate lăuda şi cu traversarea Mării Negre, înotând 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Avram Iancu a mai înotat în Bega și anul trecut, atunci când se antrena pentru competiția de anduranță de la Budapesta. A reușit o performanță: nu a ieșit din apă timp de 12 ore. S-a autodepășit însă, în scurt timp.

Performanța mondială a anului 2021 la înot în ape deschise se votează online până pe 31 ianuarie. Toți pașii și link-ul pentru susținerea sportivului pot fi urmați pe pagina de facebook Avram Iancu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 28°C 23°C
CLUJ 25°C 19°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 25°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI