Avocatul Poporului îi cere ministrului Muncii să prelungească valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap după 15 mai

"Ţinând cont de iminenta încetare a stării de urgenţă, vă supunem atenţiei că valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap expiră începând cu data de 15 mai", a atras astăzi atenția Avocatul Poporului. Instituția îi cere ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, să prelungească valabilitatea documentelor.

12 Mai 2020, 15:55 (actualizat 12 Mai 2020, 15:58) |
Avocatul Poporului / FOTO: Autor: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Potrivit solicitării postate pe site-ul Avocatului Poporului, articolul 39 din Decretul preşedintelui României nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, coroborat cu articolul 58 din Anexa nr. 1 din 14 aprilie 2020 la Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, prevede că "certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap şi atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecţia copilului, precum şi certificatele de încadrare în grad şi tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, a căror perioadă expiră în starea de urgenţă declarată, îşi prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgenţă".

"Ţinând cont de iminenta încetare a stării de urgenţă, vă supunem atenţiei că valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap expiră începând cu data de 15 mai. (...) Vă rugăm să aveţi în vedere elaborarea unui act normativ care să reglementeze situaţia persoanelor cu handicap în sensul prelungirii termenului de valabilitate a certificatelor de încadrare în grad de handicap", se arată în solicitarea Avocatului Poporului.

Sursa: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 1°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 6°C 4°C
CONSTANTA 5°C 4°C
CRAIOVA 6°C 0°C
BRASOV 5°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI