Avocatul Poporului, sesizat pentru contestarea la CCR a ordonanței privind Codul Fiscal. „Sunt 3 categorii de motive”

13 noiembrie 2017, 11:02

Și liderii Blocului Național Sindical au spus că vor sesiza Avocatului Poporului în vederea inițierii unei acțiuni la Curtea Constituțională.

Liderii PNL au amenințat că vor depune și o moțiune de cenzură. Președintele PNL, Ludovic Orban spune că, pentru moțiunea de cenzură, se va apela la „susținerea fiecărui partid politic şi a fiecărui parlamentar”.

El a anunțat că liberalii vor protesta în toate formele față de măsurile adoptate de Guvern, inclusiv prin marșuri și mitinguri.

Și liderii Blocului Național Sindical au spus că vor sesiza Avocatului Poporului în vederea inițierii unei acțiuni la Curtea Constituțională.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, luni, că în memoriile depuse privind OUG care modifică Codul Fiscal sunt invocate cel puțin trei categorii de motive de neconstituționalitate: aspecte care vizează nerespectarea unor cerințe din Constituție în adoptarea unei ordonanțe, încălcarea unor drepturi fundamentale, încălcarea unor prevederi dintr-un tratat internațional ratificat de țara noastră.

Victor Ciorbea a spus că va examina cu toată atenția toate aceste aspecte sau altele care sunt specificate alte alte memorii, sau altele noi pe care le-ar putea descoperi. El a precizat că ordonanța a fost publicată în MO și a fost depusă la cele două Camere, dar va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018. Avocatul Poporului poate ataca o ordonanță de acest fel, între data în care a fost publicată și momentul în care va intra în vigoare, dar CCR analizează doar când OUG este în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite