Avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, la Fox News, despre afacerile familiei Biden: ”Doar priviţi România!”

Rudy Giuliani la Fox News
Rudy Giuliani la Fox News
11 octombrie 2019, 16:44

Rudy Giuliani a vorbit joi la show-ul moderat de Sean Hannity la postul Fox News și a atras atenţia asupra României: „Sean, vreau să priviţi nu doar China. Vreau să fiţi atent la România. Doar priviţi România! Nu o să citești în New York Times sau Washington Post, dar urmărește ce se întâmplă în România!”, a spus avocatul lui Trump la postul de televiziune favorit al președintelui american, fără a face alte precizări.

Reacţia vine în contextul scandalului declanşat de o solicitare pe care președintele Trump i-a adresat-o omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică din 25 iulie, în care liderul de la Casa Albă a abordat problema unei investigaţii sistate de justiţia ucraineană faţă de fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, notează Agerpres.

Fiul lui Joe Biden a lucrat, începând din 2014, pentru o companie ucraineană din sectorul gazelor, în perioada când tatăl său era vicepreşedinte al SUA, în mandatul președintelui democrat Barack Obama. Respectiva companie ucraineană a fost ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden, pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupției.

Donald Trump sugerează că motivul real al acestei cereri ar fi fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden.

Cazul are o miză electorală uriașă în Statele Unite, pentru că  Joe Biden este, cel mai probabil, contracandidatul lui Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul viitor.

În urma publicării transcriptului convorbirii Trump-Zelenski, democraţii au lansat procedura de impeachment.

Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui SUA Donald Trump, a anunţat marţi seară că nu va coopera cu ancheta iniţiată de Camera Reprezentanţilor care ar putea conduce la demiterea liderului de la Casa Albă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite