Avocaţii lui Novak Djokovic invocă o infecţie cu Covid în decembrie, pentru justificarea scutirii. Sportivul a cerut să fie transferat de la centrul unde este reţinut la Melbourne

8 ianuarie 2022, 11:33

Avocații lui Novak Djokovic au depus sâmbătă la dosar scutirea de vaccinare, un document emis de Tennis Australia, din care reiese că data când jucătorul a fost testat PCR pozitiv la COVID-19 este 16 decembrie 2021.

Suficient însă, mai ales pentru presa tabloidă, ca să speculeze pe marginea unor fotografii publicate de Federația sârbă de tenis, de la un eveniment care a avut loc în aceeași zi la Belgrad, la care a participat și Novak Djokovic.

Acum două zile, la Belgrad, fratele lui Djokovic spunea că toate actele au fost făcute prin Federația australiană de tenis.

Situația va fi tranșată luni de Curtea federală. În așteptarea unei soluții judecătorești, Nole este în carantină, într-o cameră de hotel. Dacă apelul său va fi respins, Djokovic va fi deportat din Australia.

De altfel, jucătoarea de tenis din Cehia Renata Voracova, și ea în aceeași situație cu Nole, a părăsit azi-dimineață Australia.

_____________________________________________________________

ACTUALIZARE Liderul mondial al tenisului Novak Djokovic beneficiază de o scutire de vaccinare împotriva Covid-19 întrucât a contractat virusul în luna decembrie, au anunţat avocaţii săi într-un document sâmbătă la tribunal, relatează AFP. Pe de altă parte, sportivul a cerut să fie transferat de la centrul de „detenţie” din Melbourne, pentru a se putea antrena înaintea Openului Australiei, au anunţat, sâmbătă, avocaţii acestuia, citaţi de AFP.

„Data primului test Covid PCR pozitiv a fost înregistrată pe 16 decembrie 2021”, au declarat aceştia într-un document depus la tribunalul federal, în încercarea de a anula respingerea vizei sale de intrare în Australia.

ACTUALIZARE Campionul sârb a fost plasat la centrul Park Hotel, pentru solicitanţii de azil din Melbourne la sosirea în Australia, şi aşteaptă răspunsul la apelul său împotriva respingerii vizei sale de către autorităţile australiene şi a scutirii sale medicale, pentru a putea participa la Australian Open luna aceasta fără a fi vaccinat împotriva coronavirusului.

Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, a primit o ”derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Djokovic, care a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, a obţinut o suspendare a acestei decizii şi în consecinţă nu va fi expulzat, urmând să rămână până luni într-un hotel din Melbourne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite