Avocați ai tribunalului Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, spun că sportiva poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării, în cazul acuzațiilor de dopaj

3 noiembrie 2022, 16:12

„Cred că Halep nu a făcut nimic intenționat. Nu pun la îndoială integritatea Simonei”, bagă mâna în foc directorul circuitului mondial feminin (WTA), Steve Simon.

Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Halep, nu exclude ca Simona să fie ținta unei răzbunări:  „Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată.”

Citește și Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj. Avocat Sport Resolutions: Investigația a luat sfârșit. Simona Halep are la dispoziție 20 de zile să conteste actul de acuzare sau să încheie un acord de recunoaștere

Avocații români de la Sport Resolutions nu exclud contaminarea prin mâncare, așa cum a scăpat Sara Errani cu numai 10 luni suspendare după ce a spus că a preparat pastele în vasele folosite de o rudă, bolnavă de cancer:

Dan Mihai, arbitru/avocat Sport Resolutions: „Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o.”

Paul Ciucur, arbitru/avocat Sport Resolutions: „Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată.”

Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele anti-doping de la US Open, la Roxadustat, o substanță care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Sportiva, dublă campioană de Mare Șlem, a anunțat pe 21 octombrie,  pe rețelele de socializare, că a primit o notificare potrivit căreia a fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, prezentă într-o cantitate extrem de mică, la US Open. „Este cel mai mare șoc al vieții mele”, a scris  sportiva, care anunța că începe cel mai greu meci al vieții.

Potrivit Agenţiei Naţională Anti-Doping (ANAD),  „Roxadustat este substanţă nespecifică” în cazul căreia,  dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani, iar dacă sportivul poate demonstra lipsa intenției, perioada de suspendare e de 2 ani.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite