Avionul președintelui francez a aterizat pe aeroportul Henri Coandă pentru alimentare, la întoarcerea din vizita în China. Ministrul român de Externe a avut discuții cu omologul francez

8 aprilie 2023, 09:11

Președintele francez a făcut o escală la aeroportul Henri Coandă, dar nu s-a  întâlnit cu preşedintele Iohannis, întrucât nu a părăsit aeroportul. Oprirea s-a făcut pentru ca avionul prezidențal să fie alimentat.

Cu ocazia acestei escale, a avut loc însă o întâlnire între ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și omologul său francez, Catherine Colonna.

Am avut o discuție foarte cu ministrul Colonna în timpul escalei președintelui francez  Emmanuel Macron la București. Am discutat despre rezultatele vizitei în China, situația de securitate regională și necesitatea de a consolida flancul estic al NATO în regiunea Mării Negre, a  scris  ministrul Bogdan Aurescu pe Twitter.

O postare despre întâlnirea celor doi oficiali a făcut și ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer.

Preşedintele francez a efectuat zilele acestea o vizită de lucru în China. Macron a avut o întrevedere, miercuri, cu preşedintele chinez Xi Jinping. Ulterior, cei doi oficiali au îndemnat la negocieri de pace cât mai rapid, pentru a pune capăt războiului rus în Ucraina.

Președintele Franței a venit ultima dată într-o vizită oficială în România în iunie 2022, când  a mers la  Baza Mihail Kogălniceanu și a avut întrevederi cu președintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite