Avioanele italienilor, pregătite să apere cerul României. Militarii sunt dislocați în țara noastră pentru următoarele opt luni

6 decembrie 2022, 14:59

Piloților români care fac astfel de misiuni li s-au alăturat acum cei italieni, pentru a patra oară din 2019. Sunt dislocați în baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Italienii au sosit în România la sfârșitul lunii trecute, cu patru aeronave Eurofighter. Cei 150 de militari vor asigura timp de opt luni misiunile de poliție aeriană, alături de piloții români și de cei spanioli aflați și ei în misiune în România.

Așa sună alarma în momentul în care se primește o alertă.

Maximum 15 minute, atât au la dispoziție piloții să decoleze, din momentul în care au primit o alertă pentru o misiune de Poliție Aeriană.

Eurofighterele italienilor sunt pregătite în orice clipă, în săptămâna în care italienii sunt de serviciu la misiunile de poliție aeriană.

Col. Michele Morelli, comandantul detaşamentului italian în România: Cele 15 minute sunt importante. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Ideea mobilizării rapide e să permită unei perechi de aeronave să intercepteze pe oricine are nevoie de ajutorul nostru, în orice situaţie. Poate fi cineva care are probleme, care şi-a pierdut legătura radio. Cu cât ne ridicăm mai repede, cu atât interceptăm mai rapid şi oferim sprijin.

Italienii sunt pentru a patra oară în România. Prima lor misiune a fost în 2019.

Col. Michele Morelli, comandantul detaşamentului italian în Român: Nu cred că e o diferență. Suntem aici să facem poliție aeriană întărită, să sprijinim forţele române să facă astfel de misiuni în spațiul aerian al României. Sigur că situaţia politică, situația internațională.. Nu aş spune că cere mai multă atenție, pentru că ne facem meseria exact la fel… Dar e clar că trebuie să luăm în calcul ce se întâmplă acolo.

Detașamentul italian are 150 de membri, dintre care 5 piloți. Aceştia se vor roti o dată la două luni.

Col. Michele Morelli, comandantul detaşamentului italian în Român: Prin rotație cu piloții români și cu cei din alte ţări, cum ar fi Spania, asigurăm spațiul aerian al României 24/7, pentru a fi siguri că dacă ceva se întâmplă în spațiul aerian al României suntem gata să intervenim și să ne oferim sprijinul în baza protocoalelor NATO.

Italienii sunt dislocați în România pentru următoarele opt luni. La noi în țară, este și un detașament al Forțelor Aeriene Spaniole, cu 6 aeronave F18 Horneț, în baza 86 aeriană de la Borcea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite