Avioanele Greciei protejează Macedonia de Nord. Sprijin prin intermediul misiunilor de poliție aeriană

Avioane F16 ale Greciei apără Macedonia de Nord. Cel mai nou membru al Alianței beneficiază acum de sprijin pentru a-și putea controla mai bine spațiul aerian. NATO are misiuni de poliție aeriană în tot spațiul aliat. Țările care nu au aviație de vânătoare beneficiază de ajutorul celor care au.

15 Decembrie 2021, 22:10 Știrile TVR |

Un avion radar al NATO aterizează pe aeroportul din Skopje. Cel mai nou aliat beneficiază acum de sprijin ca să-și protejeze spațiul aerian.

Pentru a marca acest moment, două avioane F16 ale Greciei au interceptat în mod simbolic un avion guvernamental al Macedoniei de Nord.

Gl. FERNANDO DE LA CRUZ CARAVACA, comandantul Centrului NATO de la Torrejon: "Acesta este doar un exemplu de coeziune în rândul aliaţilor din NATO. Cooperăm permanent, lucrăm împreună. Facem asta în Centrul de la Torrejon. Avem 17 naţiuni care lucrează împreună pentru a proteja spaţiul aliat din Insulele Canare şi până în Turcia."

Misiunile de poliție aeriană sunt foarte importante pentru orice țară. Avioanele de luptă pot să decoleze în cel mult 15 minute pentru a intercepta orice aparat suspect care a pierdut legătura cu controlorii de trafic.

RADMILA JANKOVSKA, ministrul Apărării din Macedonia de Nord: "NATO asigură securitatea cetăţenilor de 72 de ani. Din aceştia, 60 de ani, Alianţa a asigurat şi misiuni de poliţie aeriană. Faptul că am aderat de mai puţîn de 2 ani şi că de acum avem asigurate şi misiuni de poliţie aeriană că un plus la siguranţa cetăţenilor noştri e un lucru foarte important pentru noi toţi şi nu putem să nu preţuim sprijinul NATO şi al Greciei."

După ce Rusia a anexat ilegal Crimeea, în primăvara anului 2014, și România a primit sprijin pentru întărirea misiunilor de poliție aeriană. În permanență, în baza Mihail Kogălniceanu sunt avioane de luptă ale aliaților care sprijină misiunile aparatelor Mig 21 Lancer și F16 ale Forțelor Aeriene Române.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 29°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 29°C 27°C
CONSTANTA 27°C 27°C
CRAIOVA 25°C 29°C
BRASOV 26°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI