Avioane israeliene au lovit ”infrastructuri teroriste” din Siria ca răspuns la atacul cu proiectile căzute în zone nelocuite ale Golanului

Înălțimile Golan. Harta
Înălțimile Golan. Harta
12 noiembrie 2023, 08:28

„Recent, ca răspuns la atacul de ieri (sâmbătă) spre Înălţimile Golan, avioane de luptă au lovit infrastructuri teroriste din Siria”, a indicat armata într-un comunicat.

Sâmbătă, armata a indicat că două proiectile trase din Siria au căzut în zone nelocuite ale Golanului şi că sirenele de avertizare pentru rachete au sunat în regiune.

Israelul a bombardat de asemenea Siria vineri dimineaţa după ce o dronă s-a prăbuşit peste o şcoală în staţiunea israeliană Eilat (sud), a anunţat armata israeliană. Israelul „pune pe seama regimului sirian responsabilitatea pentru orice act terorist ce ar proveni de pe teritoriul său (sirian)”, a adăugat armata.

Israelul a cucerit o parte din Golan în timpul războiului arabo-israelian din 1967 înainte de a anexa acest teritoriu în 1981.Această anexare nu este recunoscută de ONU.

Schimburi de focuri au loc în mod repetat şi la graniţa dintre Israel şi Liban, pe fondul războiului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas în Gaza. Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite