Avioane cu ajutoare umanitare pentru Siria, din partea României. Arafat: Vorbim despre 40 de tone care pleacă în ambele părți ale Siriei

14 februarie 2023, 10:07

Statul român a donat corturi, pături, saltele, îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente. Una dintre aeronave merge spre Gaziantep, iar cealaltă vă avea că destinaţie oraşul libanez Beirut, aflat la 100 de kilometri de capitala Siriei, Damasc.

Mâine și poimâine, alte aeronave, printre care un Hercules, vor merge spre cele două orașe, de unde vor fi distribuite ajutoarele în nordul, respectiv sudul Siriei.

Vorbim despre 40 de tone care pleacă în ambele părți ale Siriei în zona de sud vest și în zona care este sub autoritatea guvernului sirian. Pentru partea în care este guvernul sirian vor fi predate la Beirut unde vor fi reprezentanti ai ONU și vor ajunge în Siria la Semiluna Roșie care se va ocupa de distribuire. În partea cealaltă o să aterizeze la gazientep deunde vor fi preluate de Organizația Națiunilor Unite, de Organizația Internațională a Migrației care va răspunde de distribuirea lor echidistantă la populația care are nevoie, a declarat, marți dimineață, Raed Arafat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite