Aviația militară se împlică în campania de vaccinare anti-Covid din Germania

31 ianuarie 2022, 08:02

Aviația militară germană face o oferta specială: vaccinare la bordul uneia dintre cele mai cunoscute aeronave militare urmată de un tur de onoare.

Airbus A400M a fost folosit vara trecută pentru evacuarea din Afganistan a cetățenilor germani și a afganilor care au lucrat cu occidentalii.

A400M a beneficiat de o bună mediatizare în ultima perioadă, datorită implicării în evacuările de la Kabul, motiv pentru care mulți știu avionul. Dar ne-a fost greu să îl arătăm în condiţii de pandemie, când aproape că nu există zile ale porţilor deschise sau spectacole aeriene, a precizat Christian John, colonel în forţele armate aeriene.

Forțele aeriene germane consideră avioanele A400M drept nucleu al transporturilor militare. Reclama a atras o mulțime de oameni dornici să le vadă, chiar dacă nu prea dornici până acum să fie vaccinați. Condiția e fermă însă: urci la bord doar dacă faci injecția.

Tentaţia era prea mare, așa că am venit cu plăcere. Ocazia e unică în viaţă, să intri într-un asemenea avion, a spus Thomas Lay, vaccinat în avion.

Implicarea militarilor din aviație e o idee care a venit după ce autoritățile sanitare au constatat cât de multe persoane au rămas nevaccinate în Germania. Potrivit statisticilor, de patru ori mai multe decât în Anglia și de trei ori mai multe decât în Italia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite